Anusara Yoga

 

 

Anusara er sanskrit og betyr ”å flyte med hjertets essens”.

 

Anusarayoga er en oppløftende yogastil som ser etter det gode i mennesker og ting, og som gjør at studenter enten de er begynnere eller erfarne blir iveratatt utfra deres unike forskjellighet, begrensinger og talenter.

Anusarayoga er basert på en ikke-dualistisk tantrisk filosofi fra Nord-India, som kan bety å erkjenne det at det gode i oss selv ikke er adskilt fra det gode i andre, men kommer fra den samme universelle kreative kraft. At det hele henger sammen som trådene i et vevd teppe. Alt er yoga

Anusara yoga er en Hathayogaskole som integrerer tantrisk filosofi med universelle prinsipper for utførelse av yogastillingene. Du gjør blant annet solhilsener og stående øvelser i kombinasjon med sittende-, liggende- og avspennende øvelser. Anusara yoga er en dynamisk og ekspanderende yogaform med stor vekt på korrekt utførelse,  lekenhet, dybde og kjærlighet. Det vektlegges særlig teknikk for å åpne opp kroppen, og gode skadeforebyggende teknikker i alle øvelser. Timen har et stort fokus på kroppens biomekanikk og gode måter å ivareta både kropp og sinn.

Yogatimen er som  regel orientert rundt et nytt tema hver gang for å utforske kroppen og sinnets muligheter. På hver time vil vi oppdage oss selv via dynamisk pust og yogastillinger som har som mål å utfordre oss og lære oss noe. 

Timen passer for alle. 

 

Sigurd underviser i Anuasrayoga hos Leela Yoga

 

 

Se www.anusara.com for mer bakgrunn og informasjon.