01.04.2015

Sol! Og lyse morgener og lengre kvelder. Livet ble plutselig så mye lettere å leve. Og snart er det påske, høytiden som før kristendommens inntog ble feiret for å hedre fruktbarhetsgudinnen Eostre (derav det engelske navnet for påske; Easter). Påsken var da et symbol og en feiring av fruktbarhet og gjenfødelse av alt levende. Et symbol på det å starte på nytt.  Lyset overtar mørket, solen vokser seg stadig sterkere og under dens lys har nå jorden begynt å røre på seg. Mens du venter på å slå ut i full blomst kan du kose deg med disse åtte lyspunktene for april måned som du lett kan implementere inn i din hverdag. 

 1. Start på nytt. Og følg drømmene. La påskefeiringen bli et symbol på nye begynnelser. Dette er tiden for å fokusere på karriere, kjærlighet, nye ideer, hell og lykke, harmoni og god helse. Det er også tiden for å frigjøre deg fra ting i fortiden som kan holde deg tilbake. Hopp ut i det og se hva som skjer!
 2. Lær å slappe av. Ta dype pust. Start en meditasjonspraksis. Gjør Yoga. Kjenn hvor deilig det er når pulsen daler, tankene stilner og kroppen roer seg helt ned.
 3. Yogaretreat eller workshop i påsken. Fortsatt ikke bestemt deg for hva du skal gjøre i påsken? Hva med å vie fridagene til å fordype deg i yoga? Det finnes utallige herlige retreater å velge imellom. Sjekk ut http://www.bookyogaretreats.com/ for å finne din favoritt!
 4. Lek mer. Hent frem barnet i deg. Finn frem den forundringsevnen og entusiasmen du hadde i deg da du var liten. Gled deg over de små tingene i hverdagen og oppdag verden på nytt.
 5. Gjør noe nytt. Gå utenfor komfortsonen. Tør å utfordre deg selv på det du er mest usikker påReis på ferie alene, prøv en ny idrett, syng karaoke eller gjør noe annet gøy som du alltid har hatt lyst til, men aldri turt å prøve. Som den amerikanske forfatteren og skuespilleren Neal Donald Ealsh sier så vist; «livet begynner der komfortsonen slutter». Så våg det, si det og bare gjør det. Det kan kanskje være ubehagelig i starten, men gevinsten er desto større.
 6. Blomster. Våren er i full anmarsj. Har du hage, er dette tiden for å så de første frøene til sommerens blomster. Bor du i leilighet sånn som meg er snittblomster og blomster i potte et godt alternativ. Spesielt tulipaner og påskeliljer er for mange selve symbolet på påsken, men også gul begonia er et fint alternativ som påskeblomst.  Påskeliljene symboliserer rent og nytt liv, mens begonia symboliserer kunnskap og ettertanke.
 7. Gul dekor. Gult er solens farge og symbolisere i tillegg til lys og varme, glede, optimisme, fokus, kommunikasjon, inspirasjon, troskap og er et symbol på det kraftfulle og livgivende. Slipp solen inn, dekorer med gule påskeblomster i hjemmet og si farvel til vinteren og ønsk våren velkommen.
 8. Frem med sykkelen. Det er vår, gatene er blitt feid for grus og solen skinner (forhåpentligvis). Hva er vel bedre enn å finne frem sykkel igjen etter en lang vinter og suse avgårde. Kjapt, enkelt, miljøvennlig og god mosjon. For dere som ikke har egen sykkel og bor i en by med bysykkelabonnement er dette en super løsning. Jeg har allerede betalt årets bysykkelavgift og gleder meg til å sykle til og fra yogaen fra nå av!

Print ut og heng på kjøleskapet! ?

 

Av: Tonje Næss

Hentet fra yogamagasinet.no

01.03.2015

Endelig er våren på vei og vi kan glede oss til lange lyse dager og forhåpentligvis litt sol! Mars er måneden for vårjevndøgn og 20 mars er natt og dag akkurat like lange før det tipper over i dagens favør. Bare å glede seg! Mens vi venter på solen og de lange dagene kan du kose deg med disse åtte lyspunktene for mars måned som du lett kan implementere inn i din hverdag.

 1. Lær å gi slipp. Det å gi slipp er noe jeg jobber mye med, og alle som har vært på timen min «Hjerteåpner» hos Leela Yoga vet at det er noe jeg gjerne snakker om. Når vi opplever noe trist eller vondt er ofte den første reaksjonen å ville skyve det bort og fokusere på noe annet i stedet. Vi distraherer oss med så mange avtaler og gjøremål som mulig for å slippe å tenke. Ta en vårrengjøring av kropp og sjel og prøv å gi slipp på alle de vonde og triste opplevelsene. Gå inn i deg selv og kjenn etter hvilke ting fra fortiden som fortsatt ligger lagret innerst inne. Tør å vær alene, og observer følelsene som kommer opp. Gi deg selv lov til å være lei deg, gi slipp på det som ikke gagner deg mer, og kom deg videre. Og ganske sikkert vil du oppleve at du plutselig er mer åpen i kroppen også, da vonde opplevelser har en tendens til å sette seg spesielt i bryst og hofter. Plutselig går yogatimene som en lek ?
 2. Stol på intuisjonen. Og hjertet. Når du klarer å legge ting bak deg og åpner opp, så er det utrolig hva kroppen din kan fortelle deg. Hvis du er usikker på en avgjørelse, be om et tegn. Får du ikke noe med en gang, spør igjen, for det kommer alltid, du må bare være våken nok. Ekte hverdagsmagi. ?
 3. Sett av tid til å være alene. Vi er omringet av andre mennesker og støy nesten hele døgnet. På jobb, på bussen, på trening og hjemme med familie eller venner. Sett av litt tid til å være bare deg alene med tankene dine. Mediter, gjør yoga, les en bok eller lytt til musikk. Og ha full bevissthet på den aktiviteten du gjør. Det er så ofte vi løper rundt og har fokus på ti ulike ting samtidig. Vi leser avisen på bussen mens vi hører på musikk og samtidig svarer på en tekstmelding. Prøv å bare gjøre én ting om gangen og se hvor mye mer du nyter det.
 4. Drikk masse vann. Mars er fortsatt en vintermåned her nord, og den tørre vinterluften gjør hud, hår og negler tørt. Fukt kroppen din innenifra ved å drikke masse vann hver dag. Jeg garanterer at du vil føle en stor forskjell på energinivået også.
 5. Vårrengjøring. Benytt det at det ikke er noe snø for skigåing (i alle fall her i sør) men fortsatt for kaldt til å begynne å stelle ute i hagen til å gjøre en skikkelig vårrengjøring hjemme. I følge feng shui så fører rot i hjemmet til rot i livet, så det kan være greit å ta en skikkelig opprydning innimellom.
 6. Kjøp friske blomster. Et annet fantastisk feng shui tips for god energi i hjemmet er å ha masse friske blomster. Så når du er ferdig med å rydde ut alt gammelt skrot fra skuffer og skap, kjøp noen av de nydelige vårblomstene som har kommet inn i blomsterforretningene nå og frisk opp både i hjemmet og i livet.
 7. Planlegg drømmeferien. For meg er sommer ensbetydende med i alle fall én ferie ut av byen. Drømmeferien min i år går til en yogaretreat med ayurveda og restorative yoga. En uke alene med fokus på bare avslapning. For meg kan det ikke bli noe særlig bedre.
 8. Nyt siste rest av vinter. Nyt det at det fortsatt er koselig å fyre i peisen og tenne stearinlys på mørke kvelder. Krøll deg sammen i sofaen med et pledd, en god bok og en kopp te, eller lag deg deilig varm suppe med godt brød til. Nyt det mans du kan.

Print ut og heng på kjøleskapet :-)

 

Av: Tonje Næss

Hentet fra yogamagasinet.no

01.02.2015

Selv om det går mot lysere tider og dagene allerede har blitt litt lenger, er februar allikevel en mørk og kald måned som de fleste av oss gjerne bare vil ha overstått så våren og sommeren kan komme. I vintermånedene liker jeg derfor å bruke tid på egenpleie og egenutvikling. Her er åtte positive fokuspunkter for februar måned som du lett kan implementere inn i din hverdag.

 1. Sett av tid til deg selv. Slapp av, og nyt det å være inne. Kos deg med en kopp varm te og en god bok. Selv er jeg glad i Bright Mood fra Yogi Tea. Jeg synes det er det like spennende å se hvilke visdomsord som står på teposen hver gang. Ofte er det akkurat de visdomsordene jeg trenger.
 2. Fordyp deg i yogapraksisen din. Mye innetid er den perfekte mulighet til fordype seg i yogaens vidunderlige verden. Kjøp en god yogabok eller les spennende artikler om yoga å nettet. Meld deg inn på et yogasenter for en mer regelmessig praksis eller kanskje drømmer du om å starte en egenpraksis hjemme. For de med et litt større budsjett kan en spennende og inspirerende workshop med din favorittinstruktør være en mulighet, eller kanskje en deilig yogaretreat et sted det er godt og varmt er det du trenger akkurat nå.
 3. Ta et deilig varmt bad med badesalt, din favorittmusikk og stearinlys. Vips så har du din egen spaavdeling! Salt virker rensende på kropp og sinn, og skal ifølge feng shui fjerne negative energier som du har pådratt deg i løpet av dagen. Med andre ord den perfekte avslutning på en travel dag! Mitt favorittbadesalt kommer fra Nature Girl. Det er 100% økologisk og inneholder kamille som virker beroligende på kroppen. Har du ikke et badekar er en kroppskrubb med salt en god løsning. Eco Chic fra Nature Girl er som balsam for sjelen, og den herlige duften av lavendel gir deg en god natts søvn.
 4. Sett pris på familie og venner. Inviter familie og venner hjem til middag eller kanskje et glass vin. Noe av det koseligste jeg vet om å gjøre vinterstid er å fyre opp i peisen hjemme, tenne masse stearinlys og krølle meg sammen i sofaen sammen med gode venner, gjerne med noe godt å spise eller drikke, og bare skravle en hel kveld. Ekte vinterhygge!
 5. Legg merke til de små miraklene i hverdagen. Det at bussen var litt forsinket akkurat når du var litt forsinket også, eller at noen står og deler ut deilig varm kaffe når du er veldig kaffetørst. Og husk å si et lite takk inne i deg hver gang du opplever disse små hverdagsmiraklene, så vil du se at det kommer mange flere av dem.
 6. Gi slipp på alle forventninger. Korte dager gir oss ofte mindre energi. Det er hardt å stå opp om morgenen, og vi blir tidligere trøtte om kvelden. Da er det lov å være litt grei mot seg selv. Husk at du ikke må å gi 100% hele tiden. Senk skuldrene, lukk øynene, ta et par dype pust hele veien ned i magen, gi deg selv et klapp på skulderen og vit at du er bra nok allerede.
 7. Tilgi deg selv og andre. Det kan være vanskelig å legge det bak seg når noen har behandlet oss urettferdig, men det er sant som man sier at det å holde på gammelt sinne og ikke gjør andre enn oss selv vondt. Det at du tilgir betyr ikke at du trenger å bli bestevenner med den personen som har behandlet deg urett, men det betyr at du gir slipp på hendelsen og velger å ikke la den påvirke deg på en negativ måte lenger. Det vil kanskje ta litt tid, men du vil føle deg mye lettere når alt er bearbeidet og lagt bak deg.
 8. Vær positive og hold motet oppe! Selv om det kan være fristende å gjemme seg bort under dyna og vente på våren så prøv å fokusere på det positive i hverdagen og vit at det snart kommer lysere tider. Det er så mange magiske øyeblikk hver dag som bare venter på at du skal få øynene opp for dem. Start en rutine hvor du skriver ned de ti beste tingene fra hver dag, og du vil oppdage at du har mye å være takknemlig for.

Print ut og heng på kjøleskapet :-)

 

Av: Tonje Næss

Hentet fra yogamagasinet.no

15.12.2014

 

tonjescorpion

 

Hvorfor startet du med yoga?
Det husker jeg faktisk ikke lenger. Jeg var vel nysgjerrig. Jeg tror jeg var 19 år og jeg husker jeg tok buss i en time til andre siden av Bærum for å være med på et yogakurs som ble holdt ukentlig i hovedhuset på en stor gård. Men det må tydeligvis ha vært ett eller annet som appellerte til noe i meg, for jeg har fortsatt med yoga siden det. Ordentlig fordypet i praksisen min ble jeg allikevel først for fire – fem år siden, og jeg skjønte etterhvert at dette ikke var noe jeg bare vil ha som en hobby, men også noe ville jobbe med, og ikke minst dele med de rundt meg. Så da førte det ene til det andre, og så ble det TT og yogastudio!

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Yogapraksisen min har hjulpet meg å finne en ro og sikkerhet som jeg ikke hadde før. Jeg bekymrer meg ikke så mye, og har blitt flinkere til å ta ting som de kommer. Men jeg har allikevel en lang vei å gå, og jeg føler fortsatt at jeg er på søken etter noe jeg ikke helt vet hva er. Det er ofte folk sier til meg at de ikke har roen til å praktisere yoga og meditasjon, og at de kjeder seg og blir rastløse. Jeg opplever aldri å kjede meg eller bli rastløs når jeg praktiserer yoga eller meditasjon, men jeg kan lett gjøre det i livet generelt. Der hvor disse samme menneskene klarer å slå seg til ro, stifte familie, bo på samme sted og ha samme jobb dag ut og dag inn, der har jeg problemer med å finne roen. Jeg må hele tiden reise, utforske og utvikle meg. Gjøre nye ting. Møte nye mennesker. Og selv om det helt sikkert høres spennende ut, så skulle jeg av og til ønske at jeg kunne klare å slå meg mer til ro. Men nå er det sånn med yoga at man skal lære å akseptere seg selv som man er, så det er kanskje like geit å slutte å håpe på det umulige.

Fortell oss om din yogalivsstil
Det er ikke alltid det blir like mye tid til å gå på timer når man holder mange timer selv og i tillegg skal drive et yogastudio, men jeg prøver å få gått på i alle fall en time i uken ved siden av egenpraksis. Det er noe helt annet å gå på en time enn å holde en time. Ellers mediterer jeg mye. Av og til flere ganger om dagen. Jeg prøver også å minne meg selv på at noe av det viktigste med yoga er egenkjærlighet og nestekjærlighet: å ta vare på seg selv og de rundt seg. Jeg prøver også å få dratt på workshops med inspirerende instruktører så ofte som jeg kan, og også yoga retreats for å kunne skjemme meg selv bort innimellom. Nå har jeg akkurat signet opp for TT500 med Tiffany Cruikshank, det er en modulbasert TT som man kan ta i det tempoet man ønsker, så det gleder jeg meg veldig til å begynne med. Første samling blir i Spania i mai med fokus på kinesisk medisin. Spennende!


Hva gjør deg til en god yogalærer?

At jeg er meg selv 100 % på timene mine og deler mye av meg selv. Det er selvfølgelig ikke mulig å få alle til å like sin undervisningsstil, men det har jeg heller ikke noe ønske om. Det viktigste for meg er å være autentisk og å dele videre alt det fantastiske som yogapraksisen min har gitt til meg. Jeg vet jeg kan være litt streng, men jeg bruker også mye humor. Det er viktig å ikke ta seg selv og praksisen sin for seriøst. Jeg har også et stort ønske om å få folk til å føle mer. Til å gi slipp på det å måtte kontrollere alt hele tiden og “holde ting sammen” for fasaden sin del. Det største komplementet jeg får etter en time er når tårene renner. Da vet jeg at jeg har klart å si og gjøre noe riktig.

Hva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?
Denne var vanskelig. Det er så mange å ta av. Jeg føler takknemlighet hver gang jeg går på matten og får delta på en herlig yogatime. Da pleier jeg å tenke at dette – denne flyten, denne tilstedeværelsen –  er alt jeg behøver i livet.

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Siden jeg driver et yogastudio, så er yoga stort sett hele hverdagen min, men det kan fort bli vanskelig å finne tid til egenpraksis og å få gått på timer når man underviser så mye selv. Som sagt så prøver jeg å få gått på i alle fall en time i uken og å praktisere på egenhånd hjemme, om det så bare blir med 15 minutter. Meditasjon er også en stor del av praksisen min, og det gjør jeg daglig før jeg legger meg om kvelden.

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Mye forskjellig! Jeg er en kreativ person, og jeg er glad i bøker, dans, kunst og musikk. Jeg skriver, synger og tegner/maler selv, og jeg er over gjennomsnittet interessert i interiør og design. I tillegg er jeg veldig glad i å ta bilder og fotografere, gjerne i kombinasjon med en reise ett eller annet sted. Jeg reiser så ofte jeg har mulighet, og er det en stund siden sist – dvs mer en et par måneder – så kjenner jeg rastløsheten kommer snikende. Jeg elsker å være ute å oppleve nye steder og bli kjent med nye mennesker, og jeg reiser gjerne alene, det er ikke noe problem. Det å reise alene er noe jeg vil oppfordre andre til å gjøre også. Det er definitivt noen av de beste turene jeg har hatt, og man er så mye mer åpen for å bli kjent med noen av de andre fantastiske menneskene som finnes der ute. Når det er sagt så er jeg glad i å være hjemme også, og jeg savner alltid venner og familie hvis jeg har vært for mange måneder i utlandet. Oslo definitivt en av mine favorittbyer, og jeg er veldig glad i å benytte meg av alt det byen har å tilby av konserter, forestillinger, gode spisesteder og kafeer og ikke minst yoga.

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Lek mer! Ikke ta alt så seriøst hele tiden. Gi slipp på kontrollen, åpne opp hjertet og stol på magefølelsen. Hodet har alt for lett for å sette for mange begrensninger. Gi slipp og se hva som skjer. Det er stort sett noe helt fantastisk!

 

Av: Tonje Næss

Hentet fra yogamagasinet.no

15.11.2014

 

Navn: Kjersti Borgen

Underviser i: Ashtanga

 

Hvorfor startet du med yoga?
Det var i 2002 da yoga fremdeles var litt mer fremmed og ikke så poppis som nå.. Jeg var skeptisk, men ble overtalt til å prøve av min daværende sjef som mente at yoga og dans passet godt sammen. I tillegg var jeg nysgjerrig.

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Yoga viste seg å være mye mer enn jeg hadde forventet. At en yogapraksis ville føre til fysiske forbedringer som en smidigere og sterkere kropp hadde jeg til en viss grad forventet. I tillegg forsvant små «vondter» i rygg som hadde plaget meg etter mange år med mye trening (dans og håndball). Først og fremst hadde jeg funnet en trening og en praksis som handlet om å lytte til kroppen, og som samtidig var mer utfordrende som noen annen trening jeg tidligere hadde gjort. Den store «bonusen» var likevel den mentale utviklingen!  Yoga har lært meg å være både snillere og ærligere med meg selv og de rundt meg. Yoga har lært meg at det er lettere å påvirke til endringer rundt meg, dersom jeg begynner med å være den endringen jeg ønsker å se. Yoga har lært meg å takle livets utfordringer, og jeg har blitt flinkere til å leve og føle litt mer hver dag. Og yoga har lært meg at det er pusten som gir dybde til min yogapraksis/livet, og ikke de mest avanserte asanas (yogaøvelser).

kjersti-nedoverhund

Fortell oss om din yogalivsstil
For meg er yoga en livsstil. Jeg øver på å videreføre yogapraksisen min fra matten og ut i livet. Det handler mer og mer om balanse, ydmykhet for seg selv og det rundt seg.

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Jeg har veldig stor respekt for begrepet yogalærer, og vet ikke om jeg noen gang vil føle at jeg kan fylle den tittelen. Jeg føler meg veldig heldig som får dele av mine erfaringer og min egen praksis på matten med andre. Jeg tror det viktigste man kan gjøre er å dele det man selv har opplevd, med et åpent sinn, og med respekt for at alle er forskjellige (både inni og utenpåJ). Jeg mener yoga passer for alle, og jeg tror yoga kan gjøre oss til finere folk- og utfordrer oss der vi trenger det mest. Jeg blir glad av yoga og jeg prøver å formidle den følelsen videre.

R&R bilde 1 Foto by Michaela KloudaHva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?
Da jeg skjønte hvilket potensiale som ligger i alle mennesker, og hvilken påvirkning yoga kan ha. Det var også et stort øyeblikk da min lærer John Scott tok hele min nybakte familie (mann og baby) inn for å praktisere yoga sammen med meg mens jeg var på min siste teacher training i Italia.

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen? 
Å få oppleve å bli mor har vært en fantastisk opplevelse, men også en stor endring i livet. Det har også endret min yogapraksis (f.eks er det ikke lenger bare opp til meg selv om jeg gidder å stå opp tidlig for en daglig yogapraksis.) Jeg har fått enda større respekt for livet, kjærligheten og yogaen, både på og av matten. Nå er det andre aspekter av yogaens verden som har kommet tydeligere til syne for meg. Det er store likhetstrekk mellom yogaen i hverdagen og yogaen på matten. Det handler om det samme- be the best you can be. Og det er ingen tvil om at det er yogaen av matten som er det viktigste for meg i den livsfasen jeg er i nå. Samtidig verdsetter jeg hver eneste gang på matten mer enn noen gang før. En lærer jeg har stor respekt for minnet meg på at yogaen skal være her for meg – og ikke omvendtJ Og at tiden med de små får man aldri tilbake, yogapraksisen vil alltid være der.

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Jeg praktiserer yoga i livet J som mor, kjæreste, venninne, søster og datter. Jeg håper jeg kan oppdage nye ting hver dag av det potensiale vi alle har i oss. Også prøver jeg å ha det litt gøy på veien. Jeg tror vi har godt av å le mer.

Også er jeg advokat. Først og fremst fordi jeg heier på mer rettferdighet.

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Be the change. Kjemp for rettferdighet. Gled deg over små ting i livet. Klem, kyss og le mer!

Foto: Michaela Klouda

Hentet fra yogamagasinet.no

19.10.2014

 

 

Å gi slipp er ikke å glemme, å ikke tenke på, eller å ignorere. Det er ikke å vinne og det er ikke å tape. Å gi slipp handler ikke om stolthet eller om hvordan du fremstår, og det gir ikke en følelse av sinne, sjalusi eller anger. Å gi slipp skaper ikke tomhet eller tristhet, og du føler deg ikke såret eller krenket. Det handler ikke om å gi opp eller å gi etter, og det handler ikke om tap eller nederlag. Å gi slipp handler ikke om å dvele ved eller å leve i fortiden, men heller ikke å blokkere minner eller triste tanker.

Å gi slipp er å verdsette minner, for så å gå videre. Å ha en åpen holdning til livet, troen på fremtiden, og motet til å akseptere endring. Å gi slipp er å lære, utforske, erfare og utvikle seg. Det handler om å være takknemlig for de hendelsene som fikk deg til å le, fikk deg til å gråte og fikk deg til å bli den du er. Det handler om alt som du har, alt som du har hatt, og alt som du snart vil ha igjen. Å gi slipp er å vokse opp, og å vite at et sterkt og modig hjerte kan kurere nesten alt. Å gi slipp er å åpne en dør, å rydde vei og å ha styrken til å fortsette. Uansett.

 

Av: Tonje Næss

Hentet fra yogamagasinet.no

08.10.2014

 

Hvorfor startet du med yoga?
Jeg startet med yoga etter at jeg ble bitt av en slange for et par år siden. Legen min fortalte meg at dersom jeg ønsket å løpe igjen, måtte jeg introdusere litt yoga inn i livet mitt. Så jeg startet med yoga kun for å kunne løpe igjen, men det viste seg å bli noe mye mer givende enn det noen løpetur noen gang kunne gi meg. Et sted å vende fokusert innover og tune inn.

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Jeg lytter mer. Jeg lytter mer til kroppem min, jeg lytter mer til hjertet mitt. Jeg lytter mer til partneren min, min familie og mine venner. Før jeg begynte med yoga handlet alt om hva jeg skulle si og gjøre. Nå tuner jeg inn. Yoga har faktisk lært meg mye om kjærlighet. Bare av den grunn har det endret livet mitt på en vakker og kraftfull måte.

Fortell oss om din yogalivsstil
Det jeg spiser gir cellene mine næring. Det jeg leser gir meg kunnskap, tankene som strømmer gjennom meg kommer fra kjærlighet og yogapraksisen min kommer fra hjertet.

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Det er nok min Savashana! Haha. Folk forteller meg alltid at de elsker det når jeg kommer rundt og holder rundt hodene deres eller presser skuldrene deres lett. Til syvende og sist er det berøring og nærhet folk flest savner i hverdagen. I det minste I den verdenen jeg lever i. Jeg passer også på å ha respekt for hvor mine studenter er. I mine klasser sier jeg alltid at studenten må gå så langt de trenger, men ikke lenger.

Hva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?
Jeg var i en time med hjerteåpnere og begynte plutselig å gråte. Det var i Bali og jeg reiste alene. Med ett følte jeg meg sårbar, vakker, spent, sint og ydmyk. Alt i en stilling. Det var himmelsk. Ren og skjær salighet. I det øyeblikket visste jeg hvorfor jeg gjør yoga; for å komme i kontakt med følelsene mine,  prossesere og gi slipp.

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Jeg skulle ønske jeg kunne si jeg har en fast praksis hjemme. Men med alt som skjer så er det ikke helt sånn. Jeg har tre dager der jeg gjør min personlige praksis, men yoga er mer enn det man gjør på matten. Det kan være alt fra å lage et hjemmelaget måltid til kjærsten min, til å smile til en fremmed. Når vi tar med oss den gleden vi opplever på matten og deler den med de rundt oss, fremmede og kjære praktiserer vi yoga.

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Jeg spiser! Haha, jeg elsker mat. Hvis jeg ikke lager mat eller spiser på en reataurant, føler jeg at jeg prater om det, eller tenker på det. Også pinner jeg mat på Pintrest. I tillegg elsker jeg også å lese og late meg på stranden, men det siste har jeg ikke fått gjort så mye etter jeg dro fra Hawaii. Naturen er også viktig for meg. En drømmedag for meg er på stranden eller i en park der jeg spiser og leser en bok med kjente og kjære.

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
«Everything happens for a reason». Det er klisje, jeg vet det, men det er det første visdomsordet som festet seg i hjernebarken og det kommer stadig tilbake. Det er faktisk en mening med alt som skjer. Vi ser det kanskje ikke i øyeblikket, men det blir klart for oss til slutt. Det er da vi skjønner at når det kommer til stykke er det ikke vi som har kontroll, men at noe vakrere og større enn oss. For å være ærlig tror jeg vi alle er her for å ha et fantastisk liv. Så det er bare å nyte det mens vi er her.

 

Hentet fra yogamagasinet.no

07.09.2014

 

 

 

“Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage.” ~ Lao Tzu

Alle som har vært på timene mine på Leela, vet hvor mye jeg elsker hjerteåpnere - yogastillinger som fokuserer på å åpne opp og skape fleksibilitet i brystet og øvre delen av ryggen. Hjerteåpnere handler om mange ting: å gi slipp på gamle hendelser, å åpne opp og å tilgi, men også å stole på at alt blir sånn som det skal. Alltid. For meg handler hjerteåpnere først og fremst om å tørre å gi slipp på kontroll, å åpne opp for hele følelsesspekteret og å tørre å elske uten forbehold. Å stole på at det jeg føler til enhver tid er det som er riktig for meg på det nåværende tidspunkt. «Føl» sier jeg til meg selv, hver gang jeg kjenner jeg blir redd for å bli såret, hver gang jeg har lyst til å stenge hjertet mitt og lukke følelsene mine. Hva er det verste som kan skje? At jeg blir lei meg? At jeg begynner å gråte?  Og er det egentlig så forferdelig? Det er så lett å ønske å lukke seg og å gjemme seg bak en fasade når livet har gitt oss et par slag.

None of us knows what might happen even the next minute, yet still we go forward. Because we trust. Because we have Faith. ~ Paulo Coelho

Det krever stort mot å gjøre seg selv sårbar. Å åpne hjertet sitt og blottlegge seg selv. Det er som å gi et annet menneske et dødelig våpen og si "sikt her" og peke på hjertet. Og det er akkurat dette motet hjerteåpnere handler om. Det kan kjennes både lettere og tryggere å lukke seg og la være å føle, eller ved å la være å utsette seg selv for mennesker og hendelser som utfordrer oss, tar oss ut av komfortsonen og bringer turbulens inn i den nøye planlagte hverdagen vår.

Når vi jobber med hjerteåpnere så øver vi på å gjøre det motsatte. Vi åpner hjertet vårt, og blottlegger brystet vårt på den mest sårbare måten.  Vi åpner opp for å virkelig føle, uansett om følelsene skulle være positive eller negative. Noen mennesker ser sårbarhet som noe negativt. Jeg ser på det som en styrke. Sårbarhet er den mest autentiske tilstanden å være i. Å være sårbar betyr å være åpen, åpen for å bli såret, men også åpen for glede. At man åpner seg for sårene i livet betyr også at man åpner seg for skjønnheten.

De beste tingene i livet er ikke noe du kan ta på, men det er noe du kan føle. Leve i nuet, og la fortiden og fremtiden ligge. Vær modig nok til å omfavne hele følelsesspekteret ditt, både de gode og de dårlige følelsene. Tør å feile. Tør å satse alt uten å måtte vite. Tør å gi slipp på kontroll. Vær uredd. Ta avgjørelser basert på ekte intensjoner i stedet for å være knyttet til utfallet. Det kreves ikke mye mot for å gjøre noe man ikke er redd for, men det kreves stort mot å være redd for å gjøre noe, og så gjøre det likevel. Tør å elske uten forbehold. Uten å forvente noe tilbake. Åpne opp for å elske alle mennesker for dem de måtte være uten å ønske å endre dem eller kontrollere dem. Elsk dem med alle deres perfekte feil og mangler.

You have to have courage to love somebody. Because you risk everything. Everything. ~ Maya Angelou

Så hvis du finner noen som får hjertet ditt til å hoppe over en takt. Stopp å lete etter det perfekte og ta sjansen. Åpne deg for muligheten for at det er noe storslått der. Og selv om det som faller mest naturlig for de fleste av oss er å ville ha bekreftelse fra denne andre personen på at de liker oss like godt som vi liker dem - prøv å la det gå. Gi slipp på kontrollen og åpne opp for følelsene. Det er stor forskjell på avhengighet og kjærlighet. Avhengighet handler om frykt og har mer å gjøre med egeninteresse enn interesse i en annen. Men kjærlighet uten avhengighet er ren kjærlighet fordi den ikke handler om hva andre kan gi deg fordi du er tom, men om hva du kan gi til en annen fordi du allerede er hel. Som Osho skriver så fint (fritt oversatt) «Det er en eksistensiell sannhet at bare de mennesker som er i stand til å være alene er i stand til å elske, å dele av seg selv og å virkelig gå inn i et annet menneske – uten å eie den andre, uten å redusere den andre til en ting og uten å bli avhengige av den andre. De gir den andre absolutt frihet. De vet at deres lykke ikke kan tas av den andre, fordi den ikke er gitt av den andre.»

The beginning of love is to let those we love be perfectly themselves, and not to twist them to fit our own image. Otherwise, we love only the reflection of ourselves we find in them. ~ Thomas Merton 

Så neste gang du kjenner at frykten kommer snikende. Gjør noen dype hjerteåpnere og gi slipp på frykten for å være alene. Gi slipp på det å søke bekreftelse fra andre. Og gi slipp på all kontroll. Tør å lytte til hjertet ditt og magefølelsen. Prøv å la tankene ligge, og kom ut av hodet ditt og ned i kroppen. Ha en urokkelig tro på at alt blir som det skal. Og ikke prøv å tviholde på det du har bare fordi alternativet skremmer deg. Hva ville du gjort om du visste du ikke kunne feile? Prøv å gjør det. For tenk om du har gått glipp av det mest fantastiske som kunne ha skjedd deg bare fordi du var redd for å åpne opp hjertet ditt? Og uansett om du skulle bli suksess eller fiasko, er det ikke det som er å leve?  

 

Av: Tonje Næss

Hentet fra yogamagasinet.no

 

 

27.08.2014

 

Min morgenrutine: Når klokken ringer så tar jeg tak i Pincha (hunden vår) og trekker henne inn i armkroken og har en liten kosestund. Det gir meg alltid en bra start på dagen:) Deretter fylles det på med supersmoothie, Yoga og tur med Pincha. Det er som regel hun som bestemmer rekkefølgen på tur og yoga;)

Verden trenger mer: lek og latter

Jeg tror på: drømmer som blir til virkelighet

Kjærlighet er: å ta vare på hverandre og ville det beste for alle, liten stor, dyr, menneske.

Jeg kan ikke få nok av: det som inspirerer meg, glade mennesker, positivitet, omsorg, utfordringer, yoga, vakker natur, dyr, hjemmelaget rå sjokolade , gode bøker og god veganmat.

Yoga er: for meg et verktøy for å bli bevisst på hvem jeg velger å være her i verden. Og igjen et verktøy for å lære andre å kjenne etter hvem de ønsker å være. En vei å gå som starter med å bli oppmerksom på vår fysiske kropp og hvordan den fungerer og dens kapasitet, derfra overføre dette til ditt indre og mer subtile deg.

I 2014 har jeg lyst til: å velge å se alt det positive her i verden og fokusere på det.

Mitt mantra for livet er: Be kind whenever possible, it is always possible.

 

Hos Leela Yoga underviser Stine i Funky Flow. Den perfekte starten på en perfekt helg! :)

19.08.2014

1. Praktiser Yoga – Selv om jeg har hatt en hard dag og tusen tanker svirrer rundt i hodet mitt, forsvinne de alle i det øyeblikket jeg er på plass på matten. Jeg vil nesten si at jo mer kaos i livet desto større utbytte av en time med yoga. Pust dypt, senk skuldrene og la deg rive med i en fantastisk yoga flow.

2. Les – Hvis jeg har hatt en tøff dag eller jeg er lei meg er det få ting som gjør så mye for meg som å dykke dypt ned i en bok. Jeg kan sitte i timevis og la tankene drive av sted til et annet sted og en annen tid. Hverdagsluksus.

3. Syng – Jeg elsker å synge, men syng selv om du føler at du ikke er så flink. Syng i dusjen eller når du er alene hjemme. Å synge frigjør spenninger, og roer ned kroppen. Også setter det alltid et stort smil på ansiktet mitt!

4. Vær kreativ – Selv elsker jeg elsker å lage malerier i vakre farger. Det kan holde meg distrahert fra verden utenfor i timevis. Og mestringsfølelsen når du har laget noe eget – den er ubetalelig.

5. Mediter – Vi kommer ikke unna denne. Og selv om jeg må innrømme at jeg fortsatt her en «monkey mind» til tider, så hjelper den dype rolige pusten meg til å senke skuldrene, frigjøre spenninger og roe ned hele kroppen. Finn en komfortabel sittestilling, lukk øynene, pust dypt inn og ut gjennom nesten og la det gå …

 

Av: Tonje Næss

Hentet fra yogamagasinet.no

Page 1 of 3  > >>