01.03.2015

Endelig er våren på vei og vi kan glede oss til lange lyse dager og forhåpentligvis litt sol! Mars er måneden for vårjevndøgn og 20 mars er natt og dag akkurat like lange før det tipper over i dagens favør. Bare å glede seg! Mens vi venter på solen og de lange dagene kan du kose deg med disse åtte lyspunktene for mars måned som du lett kan implementere inn i din hverdag.

  1. Lær å gi slipp. Det å gi slipp er noe jeg jobber mye med, og alle som har vært på timen min «Hjerteåpner» hos Leela Yoga vet at det er noe jeg gjerne snakker om. Når vi opplever noe trist eller vondt er ofte den første reaksjonen å ville skyve det bort og fokusere på noe annet i stedet. Vi distraherer oss med så mange avtaler og gjøremål som mulig for å slippe å tenke. Ta en vårrengjøring av kropp og sjel og prøv å gi slipp på alle de vonde og triste opplevelsene. Gå inn i deg selv og kjenn etter hvilke ting fra fortiden som fortsatt ligger lagret innerst inne. Tør å vær alene, og observer følelsene som kommer opp. Gi deg selv lov til å være lei deg, gi slipp på det som ikke gagner deg mer, og kom deg videre. Og ganske sikkert vil du oppleve at du plutselig er mer åpen i kroppen også, da vonde opplevelser har en tendens til å sette seg spesielt i bryst og hofter. Plutselig går yogatimene som en lek ?
  2. Stol på intuisjonen. Og hjertet. Når du klarer å legge ting bak deg og åpner opp, så er det utrolig hva kroppen din kan fortelle deg. Hvis du er usikker på en avgjørelse, be om et tegn. Får du ikke noe med en gang, spør igjen, for det kommer alltid, du må bare være våken nok. Ekte hverdagsmagi. ?
  3. Sett av tid til å være alene. Vi er omringet av andre mennesker og støy nesten hele døgnet. På jobb, på bussen, på trening og hjemme med familie eller venner. Sett av litt tid til å være bare deg alene med tankene dine. Mediter, gjør yoga, les en bok eller lytt til musikk. Og ha full bevissthet på den aktiviteten du gjør. Det er så ofte vi løper rundt og har fokus på ti ulike ting samtidig. Vi leser avisen på bussen mens vi hører på musikk og samtidig svarer på en tekstmelding. Prøv å bare gjøre én ting om gangen og se hvor mye mer du nyter det.
  4. Drikk masse vann. Mars er fortsatt en vintermåned her nord, og den tørre vinterluften gjør hud, hår og negler tørt. Fukt kroppen din innenifra ved å drikke masse vann hver dag. Jeg garanterer at du vil føle en stor forskjell på energinivået også.
  5. Vårrengjøring. Benytt det at det ikke er noe snø for skigåing (i alle fall her i sør) men fortsatt for kaldt til å begynne å stelle ute i hagen til å gjøre en skikkelig vårrengjøring hjemme. I følge feng shui så fører rot i hjemmet til rot i livet, så det kan være greit å ta en skikkelig opprydning innimellom.
  6. Kjøp friske blomster. Et annet fantastisk feng shui tips for god energi i hjemmet er å ha masse friske blomster. Så når du er ferdig med å rydde ut alt gammelt skrot fra skuffer og skap, kjøp noen av de nydelige vårblomstene som har kommet inn i blomsterforretningene nå og frisk opp både i hjemmet og i livet.
  7. Planlegg drømmeferien. For meg er sommer ensbetydende med i alle fall én ferie ut av byen. Drømmeferien min i år går til en yogaretreat med ayurveda og restorative yoga. En uke alene med fokus på bare avslapning. For meg kan det ikke bli noe særlig bedre.
  8. Nyt siste rest av vinter. Nyt det at det fortsatt er koselig å fyre i peisen og tenne stearinlys på mørke kvelder. Krøll deg sammen i sofaen med et pledd, en god bok og en kopp te, eller lag deg deilig varm suppe med godt brød til. Nyt det mans du kan.

Print ut og heng på kjøleskapet :-)

 

Av: Tonje Næss

Hentet fra yogamagasinet.no