08.10.2014

 

Hvorfor startet du med yoga?
Jeg startet med yoga etter at jeg ble bitt av en slange for et par år siden. Legen min fortalte meg at dersom jeg ønsket å løpe igjen, måtte jeg introdusere litt yoga inn i livet mitt. Så jeg startet med yoga kun for å kunne løpe igjen, men det viste seg å bli noe mye mer givende enn det noen løpetur noen gang kunne gi meg. Et sted å vende fokusert innover og tune inn.

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Jeg lytter mer. Jeg lytter mer til kroppem min, jeg lytter mer til hjertet mitt. Jeg lytter mer til partneren min, min familie og mine venner. Før jeg begynte med yoga handlet alt om hva jeg skulle si og gjøre. Nå tuner jeg inn. Yoga har faktisk lært meg mye om kjærlighet. Bare av den grunn har det endret livet mitt på en vakker og kraftfull måte.

Fortell oss om din yogalivsstil
Det jeg spiser gir cellene mine næring. Det jeg leser gir meg kunnskap, tankene som strømmer gjennom meg kommer fra kjærlighet og yogapraksisen min kommer fra hjertet.

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Det er nok min Savashana! Haha. Folk forteller meg alltid at de elsker det når jeg kommer rundt og holder rundt hodene deres eller presser skuldrene deres lett. Til syvende og sist er det berøring og nærhet folk flest savner i hverdagen. I det minste I den verdenen jeg lever i. Jeg passer også på å ha respekt for hvor mine studenter er. I mine klasser sier jeg alltid at studenten må gå så langt de trenger, men ikke lenger.

Hva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?
Jeg var i en time med hjerteåpnere og begynte plutselig å gråte. Det var i Bali og jeg reiste alene. Med ett følte jeg meg sårbar, vakker, spent, sint og ydmyk. Alt i en stilling. Det var himmelsk. Ren og skjær salighet. I det øyeblikket visste jeg hvorfor jeg gjør yoga; for å komme i kontakt med følelsene mine,  prossesere og gi slipp.

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen?
Jeg skulle ønske jeg kunne si jeg har en fast praksis hjemme. Men med alt som skjer så er det ikke helt sånn. Jeg har tre dager der jeg gjør min personlige praksis, men yoga er mer enn det man gjør på matten. Det kan være alt fra å lage et hjemmelaget måltid til kjærsten min, til å smile til en fremmed. Når vi tar med oss den gleden vi opplever på matten og deler den med de rundt oss, fremmede og kjære praktiserer vi yoga.

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Jeg spiser! Haha, jeg elsker mat. Hvis jeg ikke lager mat eller spiser på en reataurant, føler jeg at jeg prater om det, eller tenker på det. Også pinner jeg mat på Pintrest. I tillegg elsker jeg også å lese og late meg på stranden, men det siste har jeg ikke fått gjort så mye etter jeg dro fra Hawaii. Naturen er også viktig for meg. En drømmedag for meg er på stranden eller i en park der jeg spiser og leser en bok med kjente og kjære.

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
«Everything happens for a reason». Det er klisje, jeg vet det, men det er det første visdomsordet som festet seg i hjernebarken og det kommer stadig tilbake. Det er faktisk en mening med alt som skjer. Vi ser det kanskje ikke i øyeblikket, men det blir klart for oss til slutt. Det er da vi skjønner at når det kommer til stykke er det ikke vi som har kontroll, men at noe vakrere og større enn oss. For å være ærlig tror jeg vi alle er her for å ha et fantastisk liv. Så det er bare å nyte det mens vi er her.

 

Hentet fra yogamagasinet.no