15.11.2014

 

Navn: Kjersti Borgen

Underviser i: Ashtanga

 

Hvorfor startet du med yoga?
Det var i 2002 da yoga fremdeles var litt mer fremmed og ikke så poppis som nå.. Jeg var skeptisk, men ble overtalt til å prøve av min daværende sjef som mente at yoga og dans passet godt sammen. I tillegg var jeg nysgjerrig.

Hvordan har din yogapraksis endret livet ditt?
Yoga viste seg å være mye mer enn jeg hadde forventet. At en yogapraksis ville føre til fysiske forbedringer som en smidigere og sterkere kropp hadde jeg til en viss grad forventet. I tillegg forsvant små «vondter» i rygg som hadde plaget meg etter mange år med mye trening (dans og håndball). Først og fremst hadde jeg funnet en trening og en praksis som handlet om å lytte til kroppen, og som samtidig var mer utfordrende som noen annen trening jeg tidligere hadde gjort. Den store «bonusen» var likevel den mentale utviklingen!  Yoga har lært meg å være både snillere og ærligere med meg selv og de rundt meg. Yoga har lært meg at det er lettere å påvirke til endringer rundt meg, dersom jeg begynner med å være den endringen jeg ønsker å se. Yoga har lært meg å takle livets utfordringer, og jeg har blitt flinkere til å leve og føle litt mer hver dag. Og yoga har lært meg at det er pusten som gir dybde til min yogapraksis/livet, og ikke de mest avanserte asanas (yogaøvelser).

kjersti-nedoverhund

Fortell oss om din yogalivsstil
For meg er yoga en livsstil. Jeg øver på å videreføre yogapraksisen min fra matten og ut i livet. Det handler mer og mer om balanse, ydmykhet for seg selv og det rundt seg.

Hva gjør deg til en god yogalærer?
Jeg har veldig stor respekt for begrepet yogalærer, og vet ikke om jeg noen gang vil føle at jeg kan fylle den tittelen. Jeg føler meg veldig heldig som får dele av mine erfaringer og min egen praksis på matten med andre. Jeg tror det viktigste man kan gjøre er å dele det man selv har opplevd, med et åpent sinn, og med respekt for at alle er forskjellige (både inni og utenpåJ). Jeg mener yoga passer for alle, og jeg tror yoga kan gjøre oss til finere folk- og utfordrer oss der vi trenger det mest. Jeg blir glad av yoga og jeg prøver å formidle den følelsen videre.

R&R bilde 1 Foto by Michaela KloudaHva er ditt mest minneverdige yogaøyeblikk?
Da jeg skjønte hvilket potensiale som ligger i alle mennesker, og hvilken påvirkning yoga kan ha. Det var også et stort øyeblikk da min lærer John Scott tok hele min nybakte familie (mann og baby) inn for å praktisere yoga sammen med meg mens jeg var på min siste teacher training i Italia.

Hvordan får du din yogapraksis til å passe inn i hverdagen? 
Å få oppleve å bli mor har vært en fantastisk opplevelse, men også en stor endring i livet. Det har også endret min yogapraksis (f.eks er det ikke lenger bare opp til meg selv om jeg gidder å stå opp tidlig for en daglig yogapraksis.) Jeg har fått enda større respekt for livet, kjærligheten og yogaen, både på og av matten. Nå er det andre aspekter av yogaens verden som har kommet tydeligere til syne for meg. Det er store likhetstrekk mellom yogaen i hverdagen og yogaen på matten. Det handler om det samme- be the best you can be. Og det er ingen tvil om at det er yogaen av matten som er det viktigste for meg i den livsfasen jeg er i nå. Samtidig verdsetter jeg hver eneste gang på matten mer enn noen gang før. En lærer jeg har stor respekt for minnet meg på at yogaen skal være her for meg – og ikke omvendtJ Og at tiden med de små får man aldri tilbake, yogapraksisen vil alltid være der.

Hva gjør du når du ikke praktiserer yoga?
Jeg praktiserer yoga i livet J som mor, kjæreste, venninne, søster og datter. Jeg håper jeg kan oppdage nye ting hver dag av det potensiale vi alle har i oss. Også prøver jeg å ha det litt gøy på veien. Jeg tror vi har godt av å le mer.

Også er jeg advokat. Først og fremst fordi jeg heier på mer rettferdighet.

Har du noen visdomsord du vil dele med oss?
Be the change. Kjemp for rettferdighet. Gled deg over små ting i livet. Klem, kyss og le mer!

Foto: Michaela Klouda

Hentet fra yogamagasinet.no