01.04.2015

Sol! Og lyse morgener og lengre kvelder. Livet ble plutselig så mye lettere å leve. Og snart er det påske, høytiden som før kristendommens inntog ble feiret for å hedre fruktbarhetsgudinnen Eostre (derav det engelske navnet for påske; Easter). Påsken var da et symbol og en feiring av fruktbarhet og gjenfødelse av alt levende. Et symbol på det å starte på nytt.  Lyset overtar mørket, solen vokser seg stadig sterkere og under dens lys har nå jorden begynt å røre på seg. Mens du venter på å slå ut i full blomst kan du kose deg med disse åtte lyspunktene for april måned som du lett kan implementere inn i din hverdag. 

  1. Start på nytt. Og følg drømmene. La påskefeiringen bli et symbol på nye begynnelser. Dette er tiden for å fokusere på karriere, kjærlighet, nye ideer, hell og lykke, harmoni og god helse. Det er også tiden for å frigjøre deg fra ting i fortiden som kan holde deg tilbake. Hopp ut i det og se hva som skjer!
  2. Lær å slappe av. Ta dype pust. Start en meditasjonspraksis. Gjør Yoga. Kjenn hvor deilig det er når pulsen daler, tankene stilner og kroppen roer seg helt ned.
  3. Yogaretreat eller workshop i påsken. Fortsatt ikke bestemt deg for hva du skal gjøre i påsken? Hva med å vie fridagene til å fordype deg i yoga? Det finnes utallige herlige retreater å velge imellom. Sjekk ut http://www.bookyogaretreats.com/ for å finne din favoritt!
  4. Lek mer. Hent frem barnet i deg. Finn frem den forundringsevnen og entusiasmen du hadde i deg da du var liten. Gled deg over de små tingene i hverdagen og oppdag verden på nytt.
  5. Gjør noe nytt. Gå utenfor komfortsonen. Tør å utfordre deg selv på det du er mest usikker påReis på ferie alene, prøv en ny idrett, syng karaoke eller gjør noe annet gøy som du alltid har hatt lyst til, men aldri turt å prøve. Som den amerikanske forfatteren og skuespilleren Neal Donald Ealsh sier så vist; «livet begynner der komfortsonen slutter». Så våg det, si det og bare gjør det. Det kan kanskje være ubehagelig i starten, men gevinsten er desto større.
  6. Blomster. Våren er i full anmarsj. Har du hage, er dette tiden for å så de første frøene til sommerens blomster. Bor du i leilighet sånn som meg er snittblomster og blomster i potte et godt alternativ. Spesielt tulipaner og påskeliljer er for mange selve symbolet på påsken, men også gul begonia er et fint alternativ som påskeblomst.  Påskeliljene symboliserer rent og nytt liv, mens begonia symboliserer kunnskap og ettertanke.
  7. Gul dekor. Gult er solens farge og symbolisere i tillegg til lys og varme, glede, optimisme, fokus, kommunikasjon, inspirasjon, troskap og er et symbol på det kraftfulle og livgivende. Slipp solen inn, dekorer med gule påskeblomster i hjemmet og si farvel til vinteren og ønsk våren velkommen.
  8. Frem med sykkelen. Det er vår, gatene er blitt feid for grus og solen skinner (forhåpentligvis). Hva er vel bedre enn å finne frem sykkel igjen etter en lang vinter og suse avgårde. Kjapt, enkelt, miljøvennlig og god mosjon. For dere som ikke har egen sykkel og bor i en by med bysykkelabonnement er dette en super løsning. Jeg har allerede betalt årets bysykkelavgift og gleder meg til å sykle til og fra yogaen fra nå av!

Print ut og heng på kjøleskapet! ?

 

Av: Tonje Næss

Hentet fra yogamagasinet.no